Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

Jižní Čechy - Dopravního přestupku se dopustil každý pátý řidič. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Od počátku tohoto týdne probíhala na území našeho regionu krajská dopravně bezpečnostní akce, při které jihočeští policisté zaměřili svoji pozornost také na nedodržování stanovených zásad při přejíždění železničních přejezdů. Jak vyplývá ze zkušeností policistů, řidiči se na železničních přejezdech nejčastěji dopouštějí těchto přestupků:

  • překračují limit stanovené rychlosti
  • porušují zákaz předjíždění na železničním přejezdu
  • ve výjimečných případech riskují a nerespektují signalizační zařízení.

Do akce, která trvala čtyři dny, bylo celkem nasazeno bezmála 120 policistů z dopravní i pořádkové policie. Ti společně zkontrolovali přes 1 000 vozidel. U 58 motorových vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav, jeden řidič se vydal na cestu bez řidičského oprávnění a celkem 3 řidiči při kontrole nepředložili řidičský průkaz. Jeden neukázněný řidič usedl za volant i přesto, že pil alkohol.

V průběhu akce policisté zjistili bezmála 200 dopravních přestupků, za které uložili přes 180 blokových pokut. Celkem 25 řidičů překročilo stanovenou rychlost, 36 řidičů se dopustilo dopravního přestupku na železničních přejezdech a 33 řidiči při jízdě nepoužili bezpečnostní pásy. Policisté zároveň provedli kontrolu bezmála 200 osob.

Za uplynulých deset měsíců letošního roku zaznamenaly policejní statistiky na jihu Čech 25 dopravních nehod na železničních přejezdech, při kterých byly 4 osoby usmrceny, jedna osoba byla zraněna těžce a sedm osob se léčilo z lehkého zranění.

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem