Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

Ms kraj - zaměřeno na železniční přejezdy 

V prvních pěti prosincových dnech se policisté v Moravskoslezském kraji zaměřili v rámci dopravně bezpečnostní akce na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu ve vztahu k železničním přejezdům, ale také všech dalších pravidel zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Obecně k hlavním příčinám nehod na železničních přejezdech patří lidský faktor. Ať už je to nevěnování se plně řízení vozidla, spěch či nepozornost a především pak nerespektování dopravního značení, výstražného světelného zařízení či nedodržování povolené rychlosti. A právě na tato jednání se policisté v rámci akce zaměřili.

Při kontrolách, kterým neuniklo téměř 200 řidičů, zjistili policisté celkem 54 dopravních přestupků. Z tohoto počtu šlo konkrétně o 28 přestupkových jednání přímo ve vztahu k železničním přejezdům. V 16 případech řidiči více sešlápli plyn a nedodrželi tak povolenou rychlost. Pomyslným rekordmanem byl řidič nákladního vozidla, který přes železniční přejezd v Děhylově „prosvištěl“ rychlostí 75 km/h místo povolené padesátky. Dalších 12 řidičů pak nerespektovalo dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“ umístěné před železničním přejezdem.

Policisté dále řešili 6 přestupků v souvislosti s držením telefonu za jízdy a v 10 případech nevyhovující technický stav vozidla. Za všechna přestupková jednání uložili policisté blokové pokuty příkazem na místě ve výši přes 27 tisíc korun.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
6. prosince 2022

Odkazy do noveho okna

foto II.

foto II. 

Detailní náhled

foto III.

foto III. 

Detailní náhled

foto IV.

foto IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem