Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výsledky DBA TISPOL SPEED MARATHON v Libereckém kraji

KRAJ - Ve středu dopravní policisté kontrolovali řidičům rychlost. Místa kontrol natipovali občané. 

Ve středu proběhla také v Libereckém kraji dopravně bezpečnostní akce TISPOL SPEED MARATHON dlouho dopředu avizovaná médii. Výjímečná byla tím, že se do ní zapojili i občané, kteří měli možnost dávat policistům tipy na místa, kde by měla měření rychlosti probíhat.  Lidé v Libereckém kraji navrhli zahrnout do této akce celkem 300 míst. Vedle těch opodstatněných se objevovaly také humorné tipy, které policisty s měřící technikou směřovaly na kuriózní místa. Jedním takovým byly například vodní nádrž nebo les. Seriózní typy v jejich návrzích ale převažovaly a policisté jim za ně touto cestou děkují.3
 

V průběhu akce policisté zkontrolovali v celém kraji celkem 340 řidičů. Ti se dopustili dohromady 142 přestupků proti zákonu o silničním provozu, za které zaplatili na pokutách 65 900 korun. Blokově policisté vyřešili 131 přestupků a dalších 11 oznámili do správního řízení. Policisté na této DBA poprvé využili k měření  moderní ruční laserové rychloměry. Povolenou rychlost porušilo ve středu celkem 116 řidičů. Největšího hříšníka zaznamenaly přístroje  na Liberecku v Raspenavě, ten po odečtení tolerance překročil v obci povolenou rychlost o 36 km. Mimo obec naměřili policisté na Českolipsku poblíž obce Stružnice na silnici 2. třídy rychlost vozidla po odečtení tolerance 112 km v hodině na devadesátce.

Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu, jeden byl pozitivní na drogy, v devíti případech policisté řešili nepoužití bezpečnostních pásů a v jedenácti nevyhovující technický stav vozidla. Doklad o pojištění odpovědnosti při kontrole nepředložil jeden řidič.

21. 4. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem