Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky DBA

TEPLICKO - Policisté se zaměřili na nákladní a autobusovou dopravu. 

     Včera probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které policisté věnovali zvláštní pozornost nákladní a autobusové dopravě a to v rámci mezinárodní organizace TISPOL (European Transport Police Network). Ta představuje síť evropských dopravních policií a klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích.

     Do akce se zapojili i tepličtí dopravní policisté, kteří se v rámci akce zaměřili také na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

     Policisté během akce zkontrolovali 134 vozidel a zjistili 24 případů porušení platných předpisů. Ve čtyřech případech byly zjištěny závady na technickém stavu vozidel, čtyři osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy. Dva řidiči nepředložili doklad o povinném pojištění vozidla a u jednoho řidiče byla pozitivní zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. Celkem policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 4 800 korun, dvěma případy porušení zákona se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

    

Teplice 28. července 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem