Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky celorepublikové dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Tentokrát vedly pásy… 

Ve středu 20. září 2023 proběhla také na Litoměřicku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.
Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akce zkontrolovali 59 vozidel a zjistili 20 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 16 700 korun.

Při kontrolách bylo zjištěno 8 osob, které nebyly během jízdy připoutány bezpečnostními pásy, dále 7 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost a 7 vozidel nacházejících se v nevyhovujícím technickém stavu.
Jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti a v ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

Závažnějším jednáním šesti řidičů, kdy se jednalo o rychlost a technický stav, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Pozitivním výsledkem akce je, že u žádného z kontrolovaných nebylo zjištěno požití alkoholu nebo drogy.

21. září 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem