Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky celorepublikové dopravní akce

LITOMĚŘICKO – Vedla opět rychlost a jeden z kontrolovaných skončil ve vězení… 

Ve čtvrtek 16. listopadu 2023 proběhla také na Litoměřicku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.
Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akce zkontrolovali 30 vozidel a zjistili 25 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 15 000 korun. Závažnějším jednáním jednoho řidiče se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Při kontrolách bylo zjištěno 20 řidičů, kteří sešlápli pedál plynu o trochu víc, a byla zjištěna 3 vozidla, která se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu.

Během akce byl na Liběšicku zastaven a kontrolován 40letý řidič jedoucí ve vozidle značky Škoda. Tento nepředložil žádné doklady ani řidičský průkaz a neměl sjednáno pojištění odpovědnosti provozu vozidla. Navíc bylo zjištěno, že má vysloveny 4 zákazy řízení všech motorových vozidel a to 3x rozhodnutím městských úřadů Roudnice nad Labem a Litoměřice a jedenkrát rozhodnutím Okresního soudu Litoměřice. Tímto jednáním tedy mařil výkon rozhodnutí, tím, že vykonával činnost, která mu byla rozhodnutím městských úřadů a soudu zakázána. Přítomnost návykových látek u dotyčného potvrdil orientační test na cannabis a amfetamin. Policisté ve zkráceném přípravném řízení muži sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a na základě rozhodnutí soudu putoval do výkonu trestu pro pokračující trestnou činnost.

22. listopadu 2023
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem