Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyšetřování bylo ukončeno

Karvinsko - žena slibovala klientům krásné dovolené 

Třiatřiceti klientům způsobila škodu přesahující sedm set tisíc korun. Náročné vyšetřování bylo ukončeno návrhem na podání obžaloby 50 leté ženy z Orlové.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání proti ženě a obvinil ji ze spáchání zločinu zpronevěra a přečinu podvod. V případě hrozícího trestu, zákon hovoří o odnětím svobody na dvě léta až osm let.                                                                                               

Za vinu je jí kladeno, že od října roku 2015 v několika případech přijala finanční hotovost na různé zájezdy do zahraniční. S jednotlivými klienty uzavřela smlouvu o zájezdu. Od klientů vyinkasovala zálohu na cenu zájezdu, přebírala i platby jako doplatky ceny zájezdu nebo kompletní úhradu.

Ve většině případů uzavřené smlouvy u cestovních kanceláří pořádající zájezdy nezaregistrovala. V některých případech nezávazně pobyty zarezervovala, ale peníze příslušné cestovní kanceláři už nepoukázala. Získané finanční prostředky si ponechala a použila pro svou potřebu.

Ve většině případů lidé na dovolenou neodcestovali, v některých případech klienty na dovolenou vypravily cestovní kanceláře na své náklady.

V jednom případě obviněná uzavřela smlouvu s klientkou, která chtěla na dovolenou na Srí Lancu. Obviněná smlouvu uzavřela i přesto, že si byla vědoma, že konkrétní hotel u cestovní kanceláře nezaregistruje. Žádaná destinace cestovní kancelář v nabídce vůbec neměla. Žena uhradila částku přesahující sto deset tisíc korun.  

Lidé si objednávali pobyty v různých zemích…….. Bulharsko, Chorvatsko, Itálie, Řecko, Egypt, Turecko, Španělsko, Kanárské ostrovy nebo Černá hora. Poškozeni byli i klienti, kteří dovolenou chtěli prožít v České republice, na Slovensku, Maďarsku, Rakousku nebo Polsku.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, skupina tisku a prevence Karviná, zpravodajství 17. ledna 2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

vytisknout  e-mailem