Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výrobce pervitinu obviněn

DĚČÍN - Výrobce pervitinu obviněn; Židli k hraní netřeba; Jeden trest někdy nestačí; Na zloděje pozor všude! 

Pravděpodobně již od začátku loňského roku až po současnost vyráběl opakovaně v jednom děčínském panelákovém bytě pervitin šestadvacetiletý muž. Část drogy spotřeboval sám, část poskytoval dalším osobám, ať už zdarma, za úplatu či protislužbu. Tímto nekalým způsobem si přišel zhruba na sto dvacet tisíc korun. Výrobce ve středu zadrželi kriminalisté a poté proti němu zahájili trestní stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu za to až desetileté vězení.
 
 
Židli k hraní netřeba
 
Jednadvacetiletého mladíka, který před čtrnácti dny udeřil židlí do výherního automatu v jednom děčínském podniku a způsobil tím škodu za zhruba dvacet tisíc korun, se podařilo vypátrat policistům z obvodního oddělení. „Horká hlava“ si včera vyslechl podezření z přečinu poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Teď čelí hrozbě až ročního pobytu ve vězení.
 
 
Jeden trest někdy nestačí
 
Jednatřicetiletý muž, který byl v minulém měsíci na návštěvě v bytě své příbuzné, se nezachoval nejlépe. Když zůstal v bytě jen s jejím přítelem, sebral jeho volně položený mobilní telefon a způsobil mu tím škodu za více než dva tisíce korun. Případ si vzali na starosti muži zákona z děčínského obvodního oddělení a včera výtečníčkovi sdělili podezření z přečinu krádeže. A vzhledem k faktu, že v posledních třech letech byl za majetkovou trestnou činnost souzen, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Na zloděje pozor všude!
 
V nestřeženém okamžiku vylovil včera v jednom děčínském obchodě neznámý lapka peněženku z bundy, kterou si zákazník odložil, když si zkoušel jiné oblečení. V ní měl okradený hotovost, doklady a hlavně platební kartu. Po pachateli pátrají děčínští strážci zákona, a pokud budou úspěšní, bude se zodpovídat z přečinu neoprávněného opatření platební karty, za což může vyfasovat až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
 
 
4.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 
 

vytisknout  e-mailem