Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vypůjčí si kolo, které však nevrátí!

TRUTNOVSKO - Škoda již přesáhla 100 tisíc korun. 

Muž prokazující se doklady čtyřiadvacetiletého cizince na našich horách za posledních deset dní způsobil škodu na odcizených jízdních kolech přesahující 100 tisíc korun.

Odcizené koloOdcizené koloMuž nejprve navštívil dvě půjčovny ve Špindlerově Mlýně. Tam si během dvou dnů vypůjčil jízdní kolo Scott Gambler i s helmou a ve druhém případě se mu nejvíc „zamlouvalo“ oranžovo-černé kolo Kellys. Na obou místech „cyklista“ předložil doklad totožnosti. Zapůjčená kola nevrátil ani nezvedá mobilní telefon. Poškození vyčíslili škodu celkem na 85 tisíc korun.

Po týdnu se přemístil a zaměřil na půjčovny v Peci pod Sněžkou. I zde si půjčil dvě kola, která nevrátil. Jednalo se o kolo Scott Aspect 920L a o jízdní kolo Kross. Tímto protiprávním jednáním způsobil škodu 35 tisíc korun.

Trutnovská policie vyzývá všechny zaměstnance půjčoven na našich horách, aby byli obezřetní a nabízené vybavení nepůjčovali komukoliv. Doporučujeme zjistit o zákazníkovi co nejvíce, popřípadě od něho převzít zálohu na vypůjčené zboží dle její hodnoty. 

por. Pižlová Šárka DiS.
20. 6. 2017, 12:30

vytisknout  e-mailem