Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výplata jí byla zřejmě málo

Od konce července pátrají policisté po „nezvedené“ pokladní. Pomůžete? 

V předposlední červencový den přišla dvaapadesátiletá žena do zaměstnání jako vždy. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měla za lubem cokoli kulišáckého. Nicméně opak byl pravdou.
 
Hledaná, která byla v té době zaměstnaná jako pokladní marketu v jednom z obchodních domů v centru města, pracovala jako vždy, a to až do povinné přestávky.
 
Nicméně z této pauzy se za pokladnu už nevrátila, a s ní se nevrátilo i pětadvacet tisíc, které měla jako pokladní v tu dobu na hotovosti v kase.
 
Na záběrech kamer je zřetelně vidět, jak si pokladní zmiňovanou hotovost dává při odchodu na pauzu do igelitové tašky. Díky tomu se lze důvodně domnívat, že se popsaného jednání nedopustila v náhlém pominutí smyslů, nýbrž plánovaně.
 
Policisté, kteří případ prošetřují, provedli do této doby celou řadu úkonů k vypátrání této ženy. Nicméně těmi se kýženého výsledku prozatím nedosáhlo.
 
Proto se nyní policisté obrací s žádostí o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv věděl, kde se žena momentálně zdržuje, předejte nám prosím tuto informaci prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 9. 2015
 
Doplnění 18. 9. 2015
 
Včera jsme veřejnost informovali o pátrání po dvaapadesátileté pokladní, která si neoprávněně přisvojila celodenní tržbu ve výši pětadvacet tisíc korun.
Po této ženě se následně doslova slehla zem.
 
Z tohoto místa bychom rádi poděkovali především médiím, která nám při pátrání po hledané podala pomocnou ruku, v podobě zveřejnění pátrání.
 
Tato pomoc má ten výsledek, že se hledaná dnes ráno, poté co se viděla v médiích, sama přihlásila na policejní služebně. Tam si ji následně převzali do své kompetence kriminalisté prvního policejního obvodu, neboť je žena podezřelá z trestného činu zpronevěra, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
K deliktu samotnému se žena plně doznala a uvedla, že se ho dopustila na základě tíživé finanční situace její rodiny.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 18. 9. 2015

vytisknout  e-mailem