Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vypila půl litru aperitivu a vydala se na cestu domů

ZLÍNSKO: Její zběsilou jízdu ukončili strážníci. 

V pondělí před polednem bylo několik lidí svědky osm minut trvající zběsilé jízdy opilé řidičky. Na ulici Podvesná ve Zlíně narazila do dvou osobních vozidel, poté na třídě 2. května do trolejbusu stojícího na zastávce, a po cestě na ulici Sokolská ještě do sloupu veřejného osvětlení. Na poškození vozidla nedbala a chtěla pokračovat domů, do obce vzdálené několik kilometrů za Zlínem. Naštěstí ji po pár ujetých kilometrech zastavili v centru Zlína strážníci městské policie.

Přivolaní dopravní policisté dechovou zkouškou zjistili, že žena před jízdou požila alkohol, přístroj ukázal více než jednu promile alkoholu. Ve vozidle jednapadesátileté ženy našli litrovou láhev od aperitivu, která  byla zpola plná. Celková škoda, kterou žena svou jízdou napáchala, se vyšplhala předběžně na pětačtyřicet tisíc korun. Naštěstí při ní nebyl nikdo zraněn.

Dopravní policisté řidičce zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ženě v případě uznání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel.

15. února 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem