Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Vypěstoval 311 rostlin marihuany

SVITAVSKO – Údajná touha vypěstovat nejvyšší rostliny marihuany a tím získat obdiv mezi stejnými výtečníky klidně i na evropské úrovni, to mělo být přání 59letého muže z Litomyšle, který se letos pokusil v odlehlém místě splnit si svůj sen, ten mu však překazili kolegové ze svitavského oddělení obecné kriminality předčasnou „sklizní“ úrody. 

Pěstitel se od 1. dubna do 9. září letošního roku snažil své úsilí schovat až třímetrovým dřevěným "plotem" - viz fotografie. Možná že měl úspěch nadosah, protože rostliny, které kriminalisté odvezli, byly už vyšší, než zmíněná třímetrová zástěna, která je skrývala před pohledem veřejnosti. Odiv nepřijde takový, jaký očekával. Místo úcty „kolegů“, kteří nelegálně konopí pěstují stejně jako on, bude jeho práci hodnotit soudce.

Sklizené konopí policisté předali specialistům k odbornému vyjádření. Že nešlo o pár rostlinek, o tom svědčí fakt, že po usušení vážily téměř 8 kilogramů s celkovým obsahem 50,36 gramů čistého delta-9-THC, což je 0,92% hmotnosti.

Přitěžující okolností pro tohoto pěstitele v soudním líčení je skutečnost, že za obdobnou činnost byl už v minulosti odsouzen. Nyní mu za nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku hrozí až tříleté vězení.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
9. listopadu 2020

Odkazy do noveho okna

1 prales z konopí

1 prales z konopí 

Detailní náhled

2 zástěna konopí

2 zástěna konopí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem