Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vypátrali ji v baru

CHOMUTOVSKO - Nenastoupila do vězení; Opilý řidič se zákazem. 

Před několika dny eskortovali policisté do věznice v Litoměřicích ženu z Klášterce nad Ohří. Ta měla na základě rozhodnutí soudu nastoupit do výkonu trestu. Důvodem bylo její odsouzení za úvěrový podvod.

Výzvu soudu k nastoupení trestu dotyčná sice už koncem července převzala, avšak ignorovala ji. Proto soud následně vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Policisté tuto 24letou ženu vypátrali v jednom z kláštereckých barů a na základě soudního příkazu ji poté převezli do věznice.

Nejen že si žena pobyt na svobodě o moc déle neužila, navíc je teď podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Původně uložený trest by jí tak mohl být v případě dalšího odsouzení ještě o něco prodloužen.  

Opilý řidič se zákazem

Podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si převzal 38letý muž z Klášterce nad Ohří. Policisté totiž při jeho silniční kontrole zjistili, že řídil vozidlo i přes uložený trest zákazu řízení motorových vozidel. Ten mu byl uložen rozhodnutím soudu v červenci tohoto roku na dobu dvou let.

Kromě toho, že muž nerespektoval uložený zákaz řízení, usedl za volant pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška ukázala hodnoty přesahující 0,9 promile alkoholu.

Za spáchání zmíněného trestného činu hrozí podle zákona až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 22. září 2020

vytisknout  e-mailem