Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vymáhání pohledávek

Žadatel se domáhal následujících informací: 

Jakým způsobem vymáháte daňové nedoplatky (například nezaplacené pokuty) – pomocí daňové exekuce podle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, anebo využíváte služeb soudního exekutora, který vymáhá nedoplatky exekucí dle zákona č. 120/2001 Sb., exekuční řád?

Zároveň žádám o informaci, zda v případě, že tak činíte prostřednictvím daňové exekuce podle daňového řádu, zda daňový nedoplatek vymáhá odbor Vašeho úřadu nebo o vymáhání požádáte příslušný celní úřad?

Zároveň žádám o informaci, zda v případě, že tak činíte prostřednictvím soudního exekutora podle exekučního řádu, zda máte uzavřenu smlouvu s konkrétním exekutorem, a pokud ano, s jakým, nebo zda vždy využíváte služeb stejného exekutora, a pokud ano, jakého.“

Policie České republiky sdělila žadateli, že Policejní prezidium České republiky a útvary Policie České republiky s celostátní působností se při nakládání s majetkem České republiky a v právních vztazích považují za součást organizační složky státu a účetní jednotky Ministerstvo vnitra České republiky. Všechny tyto útvary postupují při vymáhání veškerých pohledávek podle zákona č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád) a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a mají v této souvislosti uzavřenu smlouvu s Exekutorským úřadem Praha 5, JUDr. Ondřejem Hanákem, Ph.D. Jednotlivá krajská ředitelství policie jsou samostatnými organizačními složkami státu a účetními jednotkami a při vymáhání pohledávek postupují samostatně.    

PhDr. Jiří Vokuš, 22. srpna 2017

vytisknout  e-mailem