Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výlov rybníka Rožmberk

Jindřichův Hradec – Třeboň – Zvýšený dohled policistů. 

Od pátku 7. října do neděle 9. října 2022 proběhne výlov jihočeského rybníka Rožmberk. Jindřichohradecká policie v souvislosti s výlovem posílila hlídky policistů. Policistům z Třeboně budou s náporem návštěvníků a s tím spojenými komplikacemi v silniční dopravě vypomáhat policisté z obvodního oddělení policie v Jindřichově Hradci, Suchdole nad Lužnicí a dopravní policisté z Jindřichova Hradce a z Českých Budějovic.

Komunikace v okolí rybníka budou dočasně jednosměrné. Příjezd k rybníku je směřován, jako každý rok, po trase ve směru od Třeboně za železničním přejezdem řidiči odbočí vpravo na obec Lužnice, kdy místo vjezdu k výlovu rybníka bude označeno poutačem. Výjezd vede na hlavní tah a obec Příseka.

Parkování pro návštěvníky je zajištěno na placeném parkovišti. Platí přísný zákaz parkování vozidel na přilehlých polích, lesních cestách či jinde z důvodu bezpečného průjezdu ostatních vozidel zvláště pro možný průjezd vozidel záchranných složek. 

Policie apeluje na všechny majitele automobilů, aby svá vozidla při parkování řádně zabezpečili a tím tak snížili riziko možného vykradení. Neméně důležité je dodržovat několik pravidel, které výrazně minimalizují riziko spáchání tohoto protiprávního jednání. Stačí mít pouze na paměti, že auto není trezor a dodržovat pár základních zásad:

  • nenechávejte na sedadlech kabelky, kufříky, notebooky ani doklady nebo peněženky
  • zavazadlový prostor není vhodný pro úschovu cenných věcí
  • nenechávejte v kabině auta mobilní telefony, navigace ani jiné osobní věci
  • při opuštění vozidla pečlivě zkontrolujte, jestli jsou všechna okna zavřená a vozidlo uzamčené

O výlov Rožmberka je tradičně obrovský zájem, vzhledem k tomu se i letos očekává rekordní návštěvnost. Je třeba si tedy uvědomit, že toto místo může být velkým lákadlem pro zloděje. Důvod to má jediný, a to ten, že zloději mají možnost okamžitě zmizet v davu a pátrání po nich je tak velmi obtížné. Okradení se navíc o krádeži dozví většinou až při placení, když nemohou najít peněženku, a proto bychom měli dodržovat následující doporučení:

  • tašky či batohy, ve kterých máme peníze nebo jiné cennosti nenosíme na zádech
  • nepouštíme své věci z dohledu
  • díváme se kolem sebe a jsme obezřetní

Občany, kteří plánují výlov rybníka navštívit, žádáme o respektování pokynů policistů, dopravního značení a pokynů pořadatelské služby.

prap. Věra Mžiková, jh.pis@pcr.cz

3. října 2022

vytisknout  e-mailem