Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výlet nedopadl nejlépe

NÁCHODSKO - Muž ztratil peněženku s 18.000, nikdo ji nevrátil. 

Policisté z obvodního oddělení v Polici nad Meutjí pátrají po dosud neznámém pachateli zatajení nálezu, který v obci Adršpach nalezl ztracenou peněženku a ponechal si ji. Podle přijatého oznámení si někdo  v době od 22. do 23.6.2018 přisvojil nalezenou peněženku, kterou v čase mezi devátou hodinou večerní a desátou hodinou ranní někde v obci či přilehlém okolí  ztratil 27letý muž z Olomoucka. Hlavním důvodem, proč nálezce peněženku neodevzdal, byl s největší pravděpodobností velmi slušný obnos, který obsahovala.

Společně s peněženkou si neznámý nepoctivý nálezce ponechal i mužovy osobní doklady a finanční hotovost ve výši 18.000 korun. Po pachateli policité pátrají. V případě dopadení mu za přečin zatajení nálezu hrozí až roční trest odnětí svobody.

Se začínající prázdninovou sezónou policisté apelují na všechny návštěvníky, výletníky, turisty, aby si dávali dobrý pozor na své věci a zabezpečili je co nejlépe proti krádeži i ztrátě. Rozhodně nedoporučují s sebou na výlety nosit větší peněžní obnosy nebo cennosti, aby tak v co největší míře eliminovali možnost jejich získání nepoctivými spoluobčany.

por. Mgr. Eva Prachařová
3.7.2918 v 14.00

vytisknout  e-mailem