Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Vylepšené" zásilky mířily do věznice

PŘÍBRAMSKO - Příbramští policisté zaměřili svou pozornost na věznici Bytíz. 

Ve spolupráci s vězeňskou službou odhalili sedm vězňů a pět žen, kteří obchodovali s pervitinem. Koncem července při akci s krycím názvem „Tričko“ dva hlavní organizátoři z řad vězňů zaúkolovali své příbuzné a známé, aby obstarali metamfetamin. Ti ho následně zasílali do střežených prostor prostřednictvím poštovních zásilek, nebo ho předávali při osobních návštěvách. Jeden z mužů odpykávající si trest byl dokonce násilím nucen, aby do obchodu zapojil svou sestru.

Již v červnu proběhla akce s názvem „Bastien“. Po vzájemné telefonické a osobní domluvě manželka a družka dvou odsouzených pronášely drogu do prostor věznice v různých tělních dutinách a posléze předávaly při plánovaných návštěvách, které probíhaly v měsíci březnu. Třiatřicetiletá žena dokonce kvůli strachu z odhalení jednu zásilku spolkla, což může být i životu nebezpečné.

Všech dvanáct osob porušilo přísně regulovaný režim věznice, kdy je zakázáno přechovávat a konzumovat návykové látky. O této skutečnosti jsou poučeni také ti, kteří odsouzené navštěvují nebo jim zasílají balíčky. Kriminalisté všem sdělili obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pětadvacetiletý muž se bude navíc zpovídat i z přečinu vydírání. Za výše uvedené činy hrozí až desetiletý pobyt za zamřížovanými okny.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
12. srpen 2019

vytisknout  e-mailem