Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vylekal ho alarm

VSETÍNSKO: Zloděje, který se vloupal do bytu, vyrušil alarm. 

Dnes brzy ráno ve Vsetíně se po rozbití okna dostal zloděj do bytu. Nic nestačil ukrást – vylekal ho spuštěný alarm. Policisté pátrají po pachateli trestného činu porušování domovní svobody a pokusu trestného činu krádež.

Dosud neznámý pachatel se dnešní noc zaměřil na okno v prvním patře bytového domu ve Vsetíně místní části Rybníky. Aby se k oknu ze zadní strany domu dostal, použil kolem druhé hodiny ráno poblíž stojící lavičku. Tu opřel o stěnu, rozbil okno v blízkosti otevírání, otevřel si okno a vlezl do bytu. Ne na dlouho. Vyhnal jej zvuk alarmu.

Osmašedesátiletému majiteli bytu se oplatilo zainvestovat do ochrany svého majetku. Majitel ani nikdo jiný v bytě v době krádeže nebyl, přebýval na jiném místě. Podle jeho slov se z bytu na první pohled nic neztratilo a tak je škoda prozatím odhadnuta za poškození skleněné výplně okna a to dva a půl tisíce korun. Policisté provedli ohledání místa činu a nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachateli tohoto skutku. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin porušování domovní svobody a trestného činu krádež ve stádiu pokusu. Pachateli při dopadení a usvědčení hrozí až tři roky vězení.

Právě byty v přízemí a nižších patrech jsou v hledáčku zlodějů. Ty lákají otevřená okna, i když jen na ventilaci, otevřené zasklení balkónů. Proto doporučujeme zvýšit zabezpečení těchto míst. U balkónů a lodžií právě zasklením nebo použitím mříží. Okna lze zabezpečit bezpečnostní fólií. Je možné užít i elektronické ochrany majetku, jak učinil majitel bytu ve zmiňovaném případě.

20. června 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem