Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vykradli zlatnictví

KLATOVY - Do deseti minut dva cizinci byli zadrženi. Byli obviněni ze zločinu krádež a vzati do vazby. 

       V pátek 23. září letošního roku v Klatovech vnikli dva pachatelé do prodejny na ulici Kpt. Jaroše. Pachatelé využili odpolední přestávku uzavřeného obchodu, vnikli do vnitřních prostor a odcizili finanční hotovost i  zlaté šperky a místo opustili ve 12.20 hodin. Podezřelého chování dvou muži si povšimly dvě ženy, kdy případ oznámily na policii a jedna sledovala pachatele, kteří šli směrem k Plzeňské ulici. Tam se nacházeli strážníci městské policie, které upozornila, že se jedná o muže, jenž vykradli zlatnictví. Strážníci pohotově zareagovali a jednoho muže zadrželi na parkovišti a druhého u hotelu Na Rybníčkách. U jednoho muže byla zajištěna taška s odcizeným zbožím. Policisté dojeli na místo a ve 12.30 hodin, muže zadrželi a převezli na policejní služebnu.

Dva cizinci ve věku 31 a 40 let odcizili desítky řetízků, náušnic, prstenů a náramků ze žlutého a bílého zlata a svým jednáním způsobili škodu za 1 000 800 Kč.

    Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování oba muži převzali usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu krádež spáchaného formou spolupachatelství.

Policisté šetřením zjistili, že oba muži byli v ČR dvakrát odsouzeni. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby.

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

26. září 2016

 

vytisknout  e-mailem