Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradl hydrostanici na Smědavě

LIBERECKO - V době od 16.9. - 23.9.2016 vnikl neznámý pachatel do hydrologické stanice na toku Bílé Smědé, odkud si odnesl solární panel a baterii.  

Policisté z obvodního oddělení Hejnice pátrají po neznámém pachateli, který se v době od 16. do 23. září 2016 vloupal do hydrologické stanice na toku potoka Bílé Smědé. Do hydrologické stanice, která monitoruje stav povrchových vod v dané lokalitě a nachází se pod Smědavou, pachatel vniknul po násilném překonání kovové petlice. Uvnitř objektu následně odcizil akumulátor, který slouží jako zdroj pro měřící jednotku. Dále z venkovní části hydrostanice odmontoval solární panel o rozměrech cca 20 x 40 cm. Jednalo se o stříbrný rám s černými sklíčky ve tvaru kosodélníků. Odpojením akumulátoru mohl pachatel dále poškodit i regulátor dobíjení solárního panelu, škoda může být proto podstatně vyšší. V tuto chvíli vznikla majiteli hydrostanice škoda za bezmála 7 tisíc korun. Více než škoda je ale nepříjemné, že nyní nebude stanice plnit svoji důležitou funkci.

hydrostanicehydrostanice

V daném případu již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a nejen po pachateli, ale i po odcizeném zařízení nyní pátrají. V případě, že se jim podaří případ objasnit, hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. 

26.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

hydrostanice1

hydrostanice1 

Detailní náhled

hydrostanice

hydrostanice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem