Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl auto na horách

MOST - Policie ho vypátrala, pokusil se zbavit platební karty; Objednala mobil, dostala zbytečnosti; Kradli měď, čelí obvinění. 

Muž vykradl auto na horách, policie ho zády vypátrala

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 34letého muže. Ten měl poblíž obce Nová Ves v Horách vniknout do zaparkovaného vozidla, které tam nechala stát motoristka, která tam byla na výletě. Z vozidla mněl odcizit peněženku s osobními doklady a platební kartou. S kartou se poté pokusil zaplatit nedaleko místa činu na jedné benzinové čerpací stanici, což se mu nepodařilo. Záhy byl zadržen hlídkou litvínovské policie, která do hor přijela vloupání šetřit. Poškozená totiž slyšela rozbíjení skla a k vozidlu se vrátila. Ihned zjistila vloupání a okamžitě informovala policii. Hlídka pak podezřelého zastavila ve vozidle. Poblíž jeho auta policisté nalezli odhozené pouzdro, ve kterém byly doklady poškozené. Muž se následně pokusil zbavit i platební karty, ale policisté jeho počínání odhalili. Poškozená vyčíslila škodu na částku 4 tisíce korun. Obviněnému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Na internetu můžete narazit na podvodníky, buďte obezřetní

Na pěkného podvodníka zřejmě narazila jedna mladá žena z Mostu. Chtěla mobilní telefon a tak si na internetovém portálu vyhlédla inzerát, kde kdosi nabízel k prodeji telefon. Žena poslala nejprve malou zálohu a poté dostala informaci, že balíček je na cestě. Když balíček obdržela, zaplatila dobírku a poté ji čekalo nemilé překvapení. V balíčku nebyl očekávaný telefon, ale samé zbytečnosti určitě ne v hodnotě šesti tisíc korun, které vydala. Případem podvodného jednání se nyní zabývají policisté.

Krást v obchodech teď nebude, soud ho poslal do vazby

Okresní soud v Mostě včera uvalil vazbu na obviněného 18letého mladíka z Mostu, který je mosteckou policií stíhán pro krádeže. Mladík měl v jedné mostecké prodejně odcizit krabici s čokoládovými výrobky v hodnotě 2 tisíce korun, které nezaplatil. V supermarketu zase ukradl přes 100 kusů žvýkaček, aniž by je uhradil. V jedné herně poškodil výherní automat, do kterého udeřil pěstí. Celkem způsobil škodu ve výši 19 300 korun. Ač mlád, byl již za obdobné jednání odsouzen.

Ukradenou měď odevzdali do sběru

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním dva muže ve věku 29 a 30 let, oba z Mostu. Ti se měli ve večerních hodinách v Mostě vloupat za použití násilí do výměníkové stanice. Do objektu vnikli a poté tam demontovali měděné trubky různých velikostí a průměrů. Trubky poté měli poblíž ve křoví nařezat a následně odnést do sběrny druhotných surovin. O utržené peníze se podělili. Poškozená společnost vyčíslila škodu na částku 8 400 korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě a hrozí jim až dvouletý test odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. prosince 2017

vytisknout  e-mailem