Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vykradené auto a půjčka na bezmála milion korun

Jeden den mu vykradli auto a druhý den si na jeho odcizené doklady neznámý muž založil účet v bance a zažádal o půjčku ve výši bezmála jednoho milionu korun. 

Na konci srpna se dosud neznámý pachatel vloupal do vozidla, které měl jeho majitel zaparkované před svým domem v ulici Kozinovo náměstí v Praze 10. Z vozidla odcizil doklady totožnosti, technický průkaz od vozidla, golfové boty a další drobnosti. V okamžiku, kdy dvaačtyřicetiletý muž oznamoval na policejní služebně vloupání do vozidla, netušil, že si v ten samý okamžik na jeho odcizené doklady neznámý muž založil několik účtů v bance. Prostřednictvím internetového bankovnictví na jednom ze založených účtů posléze dosud neznámý pachatel zažádal o půjčku ve výši osmi set padesáti tisíc korun.

Kamera nainstalovaná v bance zachytila muže při vstupu na pobočku a v okamžiku, kdy si na odcizené doklady založil několik účtů.

Popis: Jedná se o muže ve věku cca 35 – 45 let, vysokého přibližně 180 cm, střední statné postavy. V době žádání o půjčku měl oholenou celou hlavu. Na sobě měl barevnou mikinu červeno černo modré barvy, tmavé triko s nápisem, krátké kalhoty oranžové barvy, krátké kalhoty oranžové barvy s potiskem, bílé ponožky s tmavým vzorem, sportovní boty černé barvy s fialovými tkaničkami.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizích práv, úvěrový podvod. V případě odsouzení muži zachyceném na kamerovém záznamu hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, informace prosím předejte pracovníkům na linku 158. Jakékoliv informace nám mohou pomoci při objasnění tohoto protiprávního jednání.

kpt. Eva Kropáčová

13.11.2023

vytisknout  e-mailem