Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradené auto

TEPLICKO - Zloděj vzal mobil a peníze; Vloupání do chatek; Podvod jí nevyšel. 

Vykradené auto

     Tepličtí policisté prověřují oznámení o vloupání do vozidla, ke kterému došlo před teplickým supermarketem. Neznámý pachatel po překonání zámku vnikl do auta, ze kterého si odnesl mobil a peněženku s několikatisícovou hotovostí. Celková škoda byla vyčíslena na více jak pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Vloupání do chatek

     Do dvou chatek se vloupal neznámý pachatel, po kterém nyní pátrají prosetičtí policisté. V zahrádkářské kolonii vnikl do chatky a kůlny, ze které odcizil prodlužovací kabel, v druhé chatce zřejmě nenašel nic cenného, takže majiteli vznikla škoda jen na zničeném zámku. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude se zodpovídat z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Podvod jí nevyšel

     Z přečinu podvodu byla obviněna 28letá žena, která se chtěla neoprávněně obohatit na úkor státu. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory příslušnému úřadu doložila smlouvu o pronájmu bytu v Teplicích, ve které pozměnila datum ukončení nájmu. Následně neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán příspěvek na bydlení ve výši téměř 5700 korun. Na podvod se ale přišlo a úřad jí dávku nevyplatil, pokud případ skončí u soudu, hrozí obviněné v krajním případě až dvouleté vězení.

18. dubna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem