Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vykradená vozidla

OLOMOUC - Na všech byla rozbita okna. 

Včerejšího dne jsme přijali několik oznámení, týkajících se vloupání do vozidel. V prvním případě se jednalo o vozidlo Ford Tranzit, které bylo zaparkované na parkovišti v Olomouci, části Chválkovice. Neznámý pachatel se do něj dostal někdy v době od 8. 11. do 11. 11. 2019 přes již dříve rozbité okénko, které bylo překryto fólií a z nákladového prostoru odcizil stavební nářadí za předběžně 54 500 korun (nastřelovač, řezačku, elektrické míchadlo a halogenové světlo). Škoda poškozením nevznikla. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který pachateli, vzhledem k výši způsobené škody, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

V dalším případě se neznámý pachatel někdy v době od 10. 11. do 11. 11. 2019, vloupal do tří vozidel, zaparkovaných na ulici Jeremenkova a Na Bystřičce v Olomouci. Na všech vozidlech rozbil okno. Na ulici Jeremenkova „navštívil“ vozidlo Volvo a vozidlo VW Passat, na ulici Na Bystřičce vozidlo Seat Leon. Z vozidla Volvo zmizel harddisk a peníze, vozidlo VW Passat prohledal, ale nic nevzal. Z vozidla Seat Leon zmizel dámský kabát, svazek klíčů a auto adaptér. Celková škoda je odhadována na předběžně 25 300 korun. V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, dílem dokonaným a dílem ve stadiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dva roky za mřížemi.

Posledním je vozidlo Škoda Citigo, které bylo zaparkované na parkovišti v Olomouci, části Lazce. Do něj se neznámý pachatel vloupal někdy včerejšího dne nad ránem.  Dostal se do něj po rozbití okna a odcizil z něj navigaci, umístěnou na čelním skle vozidla. Celková škoda je odhadována na předběžně 2 300 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Irena Urbánková

12. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem