Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vykrádal sklepní kóje

SOKOLOVSKO – Má na svědomí nejméně 12 případů. 

Sokolovští kriminalisté zadrželi ve středu dne 18. dubna v odpoledních hodinách 26letého muže ze Sokolova, který má na svědomí během posledních dvou měsíců nejméně 12 případů vloupání. Následně zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání pokračujících přečinů Krádež a Porušování domovní svobody.

V době od 10. února do 18. dubna měl v Sokolově vniknout do několika panelových domů a následně do sklepních kójí a kočárkáren, ze kterých měl odcizit nejméně 13 jízdních kol, různé nářadí a tašky s uskladněnými věcmi majitelů. Odcizil například tašku s 20 páry převážně značkové obuvi nebo téměř 200 kusů sklenic s různými kompoty, marmeládami a dalším obsahem.

Svým jednáním měl celkem způsobit poškozeným majitelům převážně dle odborných vyjádření škodu kolem 120 000 Kč.

Obviněný muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech Okresním soudem v Sokolově za přečiny Krádež i Porušování domovní svobody odsouzen.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Statní zástupce návrh akceptoval. Během dnešního dne soudce rozhodne o uvalení vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let, jelikož svým jednáním způsobil větší škodu.

nprap. Kateřina Krejčí
20. 4. 2018

vytisknout  e-mailem