Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal hlavně auta

TEPLICKO - Pachateli hrozí až dvouleté vězení; Anonym oznámil uložení bomby... 

Vykrádal hlavně auta

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byl obviněn 21letý muž, který na Teplicku páchal majetkovou trestnou činnost. Během uplynulých tří měsíců se dopustil nejméně sedmi krádeží, specializoval se především na vloupání do zaparkovaných vozidel. Policisté ho podezírají z vloupání, případně pokusu vloupání do šesti aut, ve třech případech se dovnitř nedostal, z dalších tří vozů si odnesl navigaci, autorádio, nebo kosmetiku. Je také podezřelý, že se koncem roku v Teplicích vloupal do restaurace, kde ukradl lahev vodky a peníze. Krádežemi poškozeným způsobil škodu kolem 18 tisíc korun, poškozením jejich majetku pak téměř padesát tisíc korun. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody v délce až dvou let.

 

Anonym oznámil uložení bomby

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v sobotu večer oznámil na tísňovou linku, že v areálu Perla v Řetenicích je bomba. Na místo vyjely dvě desítky policistů a ve spolupráci s hasiči evakuovali restauraci a hernu, které se v objektu nacházejí. Policejní psovodi pak celý areál prohledali se speciálně vycvičenými psy, žádný nástražný výbušný systém ale nalezen nebyl. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin šíření poplašné zprávy, za který by mohl pachatel strávit až tři roky ve vězení.

 

Obezřetnost se vyplatí

     O kabelku s doklady, penězi, mobilem a platební kartou přišla žena, která byla na nákupu v teplickém supermarketu. Během nakupování byla neopatrná a nechala bez dozoru svou kabelku, kterou odložila do nákupního vozíku. Toho využil neznámý pachatel a připravil ji o věci v celkové hodnotě přes deset tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, intenzivně pátrají.

 

 

21. 2. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem