Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyjel do ulic, ač neměl

LIBERECKO - Vědom si svého zákazu řízení motorových vozidel usedl i přesto za volant řidič vozidla Citroen Berlingo. Neunikl však pozornosti hodkovických policistů. 

Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí nyní řidiči vozidla Citroen Berlingo, který se i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel platný až do listopadu roku 2018 vydal se svým vozem do ulic. Možná v domnění, že ve večerních hodinách nebude tak nápadný, zvolil k řízení svého "čtyřkolového miláčka" tento čas. Avšak v pátek 5. ledna 2018 krátce po desáté hodině večerní si jej v obci Hodkovice nad Mohelkou při projíždění ulicí Mánesova všimla policejní hlídka. Té bohužel na požádání nepředložil ke kontrole svůj řidičský průkaz.

Policisté záhy zjistili, proč tomu tak je. Nikoliv, že by si ho muž zapomněl doma, nýbrž, že neměl za volantem co dělat. Magistrátem města Liberce mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel. Zbytek večera tak muž strávil na policejní služebně, kde mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání".


8. 1. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem