Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhýbali se vězení

TEPLICKO - Za mřížemi mohou strávit i dva roky navíc; Vloupání do sklepa... 

Vyhýbali se vězení

     Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt ve vězení 37letému recidivistovi, který byl v srpnu odsouzen k desetiměsíčnímu trestu odnětí svobody. Ve stanovený den ale do věznice nenastoupil, proto po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Nyní už je za mřížemi, kam mu bylo doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Ze spáchání stejného trestného činu byla v uplynulých dnech obviněna také 23letá žena, která byla odsouzena k ročnímu vězení. Ani ona v rozporu s nařízením soudu nenastoupila do výkonu trestu, svobody si ale užívala jen dva měsíce, než byla vypátrána v bytě u svého přítele. Před policisty, kteří ji hledali, se snažila schovat v posteli pod peřinou, její nedokonalou skrýš ale při prohlídce bytu objevili a ženu eskortovali do věznice. 

Vloupání do sklepa

     Až dvouleté vězení hrozí 23letému muži, který okradl bývalou přítelkyni. V polovině listopadu se v Teplicích vloupal do sklepa, kde měla uskladněné své věci a odcizil z něj televizi, kterou se následně pokusil prodat nájemníkům domu. Když nenašel žádného zájemce, televizor v hodnotě jeden tisíc korun nechal ve sklepě a odešel s prázdnou. U výslechu se k vloupání přiznal, prosetičtí policisté mu včera sdělili podezření z přečinu krádeže, vyšetřován je na svobodě.

Zloděj odnesl pečivo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do prodejny potravin. Po rozbití skleněné výplně vnikl do zádveří, kde ukradl pět přepravek s různým pečivem v hodnotě přes osm set korun. Daleko větší škodu způsobil poškozením dveří, náklady na opravu byly předběžně vyčísleny na necelých pět tisíc korun. Případ je prověřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

23. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem