Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výhružky bombovým útokem na Smíchově - aktualizace

Kriminalisté dopadli muže, který ve dvou případech nahlásil uložení bomby na Smíchově. 

Něco málo přes čtyřiadvacet hodin stačilo pražským kriminalistům k dopadení muže, který dvakrát vyhrožoval, že je v nákupním centru na Smíchově uložená bomba. Nyní mu hrozí až dvanáct let ve vězení a skončil v policejní cele s podnětem na vazbu.

V pondělí a v úterý spustil nyní již stíhaný pětadvacetiletý muž policejní manévry v nákupním centru na Smíchově. Telefonicky totiž oznámil, že je v nákupním centru uložena výbušnina a požadoval značnou sumu peněz. Policisté proto museli celou budovu evakuovat, prohlédnout a na několik hodin ji uzavřít. Musela být omezena městská hromadná doprava a uzavřeno nejbližší okolí budovy. To vše samozřejmě zkomplikovalo život velkému množství lidí a způsobilo velké finanční ztráty. Provedená prohlídka budovy byla negativní a žádná bomba se v ní nenašla. Zároveň se rozjelo vyšetřování celého případu.

Netrvalo dlouho a kriminalisté se dostali na stopu podezřelého muže, kterého v úterý odpoledne zadrželi na Smíchově. Muž se pak u výslechu k výhružkám přiznal a jako motiv uvedl to, že měl splín a nic lepšího ho nenapadlo. Na závěr výslechu muž svého jednání litoval a omlouval se za to, co udělal. Ani tato lítost ale nic nemění na faktu, že mu nyní za jeho neuvážený telefonát hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Případ je vyšetřovaný pro trestný čin vydírání a mimo jiné probíhá vyčíslení škody, která bude několikamilionová. Samozřejmě půjde na vrub stíhanému muži. 

Níže si můžete poslechnout telefonát, kterým to všechno začalo a dvanácti roky za mřížemi možná skončí.

por. Bc. Jan Daněk – 30. 8. 2018

Aktualizace: Kriminalisté ukončili práci na případu a v minulých dnech podali na Městské státní zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby pětadvacetiletého muže pro trestné činy vydírání a šíření poplašné zprávy, za což hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi. Muž je stále ve vazbě.

por. Bc. Jan Daněk – 3. 4. 2019

Odkazy do noveho okna

1 Zadržený

1 Zadržený 

Detailní náhled

2 Zadržený2

2 Zadržený2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem