Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyhrožoval sebevraždou

Opava - úspěšná práce policistů a policejních vyjednavačů 

Při vyjednávání je důležitá každá minuta, slovo i pohyb. Včasná, profesionální a adresná pomoc policistů a policejních vyjednávačů, kteří úspěšně intervenovali včera 24. 10. 2017 v Opavě, přispěla k záchraně lidského života.

Dne 24. 10. 2017 v odpoledních hodinách přijali policisté oznámením, že na ulici Bílovecká v Opavě v sedmém patře domu sedí muž na okenní římse a vyhrožuje sebevraždou. Prvosledová hlídka opavských policistů okamžitě vyjela na místo události a navázala prvotní důležitou krizovou komunikaci s poškozeným. Přivolali také zdravotníky a hasiče a zajistili okolí domu. Na místo události se po krátké době dostavili policejní vyjednavači, kteří si přebrali osobní komunikaci s poškozeným. Akce byla úspěšně ukončena po v té chvíli pro všechny přítomné policisty jistě neskutečně dlouhých třech hodinách. Důvodem mužova jednání měl být špatný psychický stav z důvodu osobních problémů, které umocnil ještě požitý alkohol. Dechová zkouška vykázala hodnoty přesahující 1,5 promile. Po zajištění byl muž předán zdravotníkům.

Nehodovost

Dopravní policisté řešili v průběhu dne 24. 10. 2017 celkem osm dopravních nehod, při kterých nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda přesáhla částku 265 tisíc korun. Dvě z nehod byly střety se zvěří.

Směrem od obce Suché Lazce na Pustou Polom v 12:30 hodin jel řidič s vozidlem Renault a z levé silniční příkopy mu bezprostředně před vůz vběhlo divoké prase. Došlo ke střetu, po kterém zvíře z místa odběhlo. Způsobená škoda činí 10 tisíc korun.

Jelen vběhl do jízdní dráhy také řidiči, který jel s vozidlem Hyundai v 18:05 hodin od obce Březová na obec Kajlovec. Došlo ke střetu, zvíře z místa odběhlo a na vozidle vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun.

V nezajištěném vozidle peníze nezůstaly

V Brumovicích – Pustý Mlýn na ulici Opavská kolem po 17:00 hodin během patnácti minut dne 24. 10. 2017 u restaurace vnikl prozatím neznámý pachatel do nezajištěného zapakovaného nákladního vozidla Mercedes. Z odkládací přihrádky odcizil finanční hotovost přesahující 92 tisíc korun.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění pachatele je možné kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, policistům z Velkých Heraltic na tel. číslo 974 737 751.

Krádež v rodinném domě objasněna

Opavští policisté výbornou místní a osobní znalostí objasnili krádež peněz a notebooku z rodinného domu v Opavě – Kylešovicích. Podezřelému muži ve věku 30 let sdělili dnes 25. 10. 2017 podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Je mu kladeno za vinu, že v době od 19. do 20. 10. 2017 vnikl do rodinného domu, který prohledal. Odcizil nalezenou hotovost 100 korun a notebook v hodnotě 10 tisíc korun. Přístroj měl následně prodat a peníze použít pro vlastní

potřebu. Muž se k trestné činnosti policistům doznal. Uvedl, že když dělal v Opavě průzkum veřejného mínění, tak si domu všiml a myslel si, že je neobývaný.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

25. 10. 2017

vytisknout  e-mailem