Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vyhrožoval s nožem v ruce

SOKOLOVSKO – Muž byl zadržen policisty, skončil ve vazbě. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

Zmíněný muž měl v odpoledních hodinách dne 20. června v Kynšperku nad Ohří nejdříve vulgárně nadávat ženě, která venčila psa. Následně měl přijít k dvojici osob, která seděla na lavičce společně se svými dětmi a sednout si po boku muže. Na toho měl mluvit cizím jazykem a posléze vytáhnout nůž, který mu měl přiložit pod krk. V tu chvíli se zvedla z lavičky žena, která šla k dětskému kočárku. Zvedl se také dvaačtyřicetiletý muž, který měl směrem ke kočárku hodit nůž, jenž držel v ruce. Když žena dala své děti do poblíž zaparkovaného vozidla, měl jí dvaačtyřicetiletý muž vyhrožovat smrtí. Navíc měl opakovaně udeřit pěstí do střechy uvedeného vozidla. Svým jednáním vzbudil u ženy a muže obavu o zdraví a život svůj i svých dětí. Dvaatřicetiletý muž byl na místě jen pár minut po oznámení na tísňovou linku 158 zadržen a umístěn do policejní cely.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v Sokolově byl následně dvaačtyřicetiletý muž vzat do vazby.

nprap. Bc. Michal Žáček
22. 6. 2018

vytisknout  e-mailem