Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhrožoval a napadl strážníky

KLATOVY - Muž spáchal přečiny ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a násilí proti úřední osobě. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování vyhrožování a násilí proti úřední osobě. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, nebezpečné vyhrožování a násilí proti úřední osobě dvaapadesátiletý muž z Klatov.

Dne 4. listopadu tohoto roku, v Klatovech na ulici Koldinova po čtvrté hodině ranní, fyzicky napadl pracovníka ostrahy objektu, kterého opakovaně udeřil pěstí do hlavy a způsobil mu zranění. Dále ve stejný den zanechal u ostrahy výhružný dopis pro poškozenou, kterou slovně urážel i vyhrožoval ublížením na zdraví.

Ve svém protiprávním jednání pokračoval 20. listopadu kolem osmnácté hodiny na ulici Koldinova. Policisté z obvodního oddělení v Klatovech vyjeli na oznámení, kde se nacházel opilý muž. Na místě byli již strážníci městské policie a zdravotníci, kteří převáželi jiného muže se zdravotními problémy.

Útočník úmyslně fyzicky napadl strážníky městské policie, kdy rukou sevřenou v pěst udeřil jednoho strážníka pěstí do těla a slovně jej urážel a druhému slovně vyhrožoval újmou na zdraví.

Podezřelý muž se k přítomným choval agresivně a byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,83 promile alkoholu a test na návykové látky odmítl.

nprap. Ladmanová Dana

5. prosince 2019 

vytisknout  e-mailem