Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyhráli v poskytování první pomoci

Ms kraj - Policisté ze speciální pořádkové jednotky obsadili první a třetí místo 

Policisté ze speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje se opět účastnili soutěže nezdravotních složek Integrovaného záchranného systému v poskytování první pomoci, která se konala v neděli na Slezskoostravském hradě.

Letos organizátoři přichystali na soutěžící celkem deset stanovišť, která byla pečlivě zvolena tak, aby věrohodně simulovala situace, se kterými se složky IZS mohou v každodenním pracovním i osobním životě setkat. Na jednom ze stanovišť na soutěžící čekalo k ošetření střelné poranění, na dalším pak poskytovali první pomoc tonoucímu. Nelehký úkol se skrýval také ve sklepě, kde došlo k simulovanému výbuchu, svou rozhodnost a zdravotní dovednost pak prokazovali u nehody autobusu, kde se nacházel velký počet zraněných cestujících. Jednotliví soutěžící se s daným úkolem museli jako tým poprat a co nejlépe poskytnout všem zraněným první pomoc.

Na tomto již 10. ročníku akce „Hrad žije první pomocí“ prokázali policisté ze speciální pořádkové jednotky opět své kvality. Z celkem devíti soutěžících družstev se obě naše družstva umístila na medailových pozicích. Jedno z mužstev speciální pořádkové jednotky obsadilo krásné třetí místo, jejich kolegové, ale v tomto závodě soupeři, se pak umístili na fantastickém prvním místě.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
13. září 2017

Odkazy do noveho okna

1 poskytování první pomoci 1

1 poskytování první pomoci 1 

Detailní náhled

2 poskytování první pomoci 2

2 poskytování první pomoci 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem