Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Vyhodnocení MPA v Kralupech nad Vltavou

Ve školním roce 2009 – 2010 byl preventivní projekt MALÁ POLICEJNÍ AKADEMIE zařazen do výuky na základní škole Komenského náměstí v Kralupech nad Vltavou.  

                                                                                                                                                       Praha 20. července 2010
 
MALÁ POLICEJNÍ AKADEMIE
VYHODNOCENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2009 – 2010
 
 Ve školním roce 2009 – 2010 byl preventivní projekt MALÁ POLICEJNÍ AKADEMIE zařazen do výuky na základní škole Komenského náměstí v Kralupech nad Vltavou. Na podzim byl projekt představen nejprve vedení školy a poté na rodičovských schůzkách i rodičům šesťáků, kterých se bezprostředně týkal. Jak vedení školy tak i rodiče souhlasili s tím, aby byla Malá policejní akademie zařazena do výuky. Ředitelka ZŠ Mgr. Jiřina Hereinová přišla se zajímavým řešením hodinových dotací. Aby se ušetřilo komplikované domlouvání volných hodin, které navíc v tomto školním roce velice ovlivňovalo počasí a dopravní obslužnost, byl vybrán jeden den, který byl celý od 08.00 do 14.30 hod. věnovaný MPA.
                Samotné výuce předcházelo setkání se všemi žáky 6 tříd. Při tomto únorovém setkání jim byly rozdány pracovní listy a žáci byli rozděleni do jednotlivých družstev podle barvy symbolu MPA – sovičky. Současně byly vyhlášeny soutěže:
  • ilustrace k pracovním listům
  • doplňování dopravních značek
  • vyhledání známé osobnosti, která se dostala do problému v souvislosti se zneužíváním návykových látek nebo dopingu
 
Výuku MPA zajišťovali dva lektoři z národní protidrogové centrály, kteří velice úzce spolupracovali se školním metodikem prevence Petrou Školníkovou. Při výuce využívali jednak pracovní listy a také výukové DVD Malá policejní akademie.
8.června bylo provedeno vyhodnocení prvního ročníku MPA. Byly posouzeny odevzdané práce a udělovány body do celkového hodnocení. V každé třídě tak bylo vítězné družstvo a samozřejmě také nejúspěšnější jednotlivec. Nejen pro tyto vítěze, ale pro všechny bylo připraveno závěrečné vyhodnocení s programem a předáním cen pro nejlepší.
Objednali jsme si pěkné počasí a tak celý ceremoniál proběhl na hřišti Sokola. V jeho úvodu dostal každý žák absolventský list a tričko s čepicí v barvě družstva. Nejlepší jednotlivec si pak odnesl ještě batoh se znakem Národní protidrogové centrály a nejlepší družstvo v každé třídě dostalo dort v týmové barvě.
O zajímavý program se postarali policisté, kteří předvedli zákrok proti nebezpečnému pachateli, ukázky z výcviku sebeobrany a také sebou přivezli výstroj a výzbroj speciálních policejních jednotek. Děti měli možnost si některé věci vyzkoušet a přitom poznali, že realita je jiná než práce „televizních“ detektivů například z Kobry 11. Dopoledne se vydařilo a tak odcházeli spokojeni nejen absolventi prvního ročníku MPA ale i žáci z nižších ročníků, kteří se jej také zúčastnili.
 
Zpracoval:
kpt. Bc. Michal Hammer
odbor metodiky a prevence NPC PČR SKPV
Odkazy do noveho okna

Bude chutnat

Bude chutnat 

Detailní náhled

Mělnický deník

Mělnický deník 

Detailní náhled

Poutavý výklad

Poutavý výklad 

Detailní náhled

Sladká odměna

Sladká odměna 

Detailní náhled

Ukázka zbraní

Ukázka zbraní 

Detailní náhled

Zásahovka v akci

Zásahovka v akci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem