Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vyhodnocení bezpečnostního opatření v Karlovarském kraji

KARLOVARSKÝ KRAJ – Během shromáždění nedošlo k narušení veřejného pořádku. 

V Karlovarském kraji se v pátek 12. srpna 2022 uskutečnilo několik předem řádně ohlášených shromáždění, které byly vzhledem k nedávným událostem na podobných shromážděních po České republice vyhodnoceny jako rizikové, proto Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje připravilo bezpečnostní opatření. Jeho cílem bylo především zabezpečit veřejný pořádek a bezpečnost v místech konání a jejich blízkém okolí. Kromě toho policisté dohlíželi také na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. 

Do opatření bylo zapojeno na čtyři desítky uniformovaných policistů z pořádkové a dopravní policie. Nechyběli ani členové antikonfliktního týmu, policisté dokumentující průběh shromáždění či policisté z odboru vnitřní kontroly. Neuniformovaní policisté byli řádně označeni, aby nebylo pochyb o jejich příslušnosti k Policii České republiky. 

Ohlášená shromáždění se uskutečnila v pěti městech a dvou okresech Karlovarského kraje. Na Karlovarsku se shromáždění konalo ve Žluticích, Toužimi, Bochově a Ostrově. Na Sokolovsku se konalo v Lokti. 

Na jednotlivých shromážděních v Karlovarském kraji se sešlo zhruba od 80 do 200 osob. Drobné slovní konflikty mezi účastníky shromáždění vyřešili na místě členové antikonfliktního týmu. Na proběhlých shromážděních policisté nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku. 

Průběh všech uskutečněných shromáždění policisté důkladně monitorovali.

mjr. Bc. Kateřina Pešková
12. 8. 2022

vytisknout  e-mailem