Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Uzavírky a jiná dopravní omezení

KRAJ – Stručný přehled dopravních omezení a uzavírek, kterým by se řidiči měli při plánování svých cest vyhnout. 

Veškeré uzavírky, tak, jak je postupně povolují silniční správní úřady, jsou zapisovány do interaktivní mapy pod hlavičkou Ředitelství silnic a dálnic. V mapě jsou aktuálně vyznačeny svým charakterem významnější nehody, plánované uzavírky silnic či jiná omezení, s nimiž by řidiči měli při svých cestách počítat. Všechna významná dopravní omezení jsou kromě zmíněného webu nově rovněž snáze dostupná i prostřednictvím aplikace určené pro mobilní telefony. Dostupná je ke stažení na uvedených webových stránkách.

Náhlé a nečekané havárie na inženýrských sítích, jako například nečekané opravy vodovodů a podobně, mapa v předstihu neobsahuje. Takováto související dopravní opatření jsou vždy řešena situačně a bezodkladně na místě. Stejné je to u dopravních nehod, které omezují plynulost dopravy. 

Přehled významných dopravních omezení v rámci Královéhradeckého kraje, o nichž Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje ví, přinášíme níže. Změny jsou vyhrazeny, a to v závislosti na průběhu stavebních prací. 

Hradecko 
V městské části Hradece Králové "Svinary" pokračuje uzavírka mostu kvůli jeho havarijnímu stavu. Do konce listopadu budou stavbaři rekonstruovat silnici číslo I/33 v úseku Trotina – Rodov. Provoz je přes den, tedy od šesté hodiny ranní do šesté večerní, řízen pracovníky stavby. Ve zbývající době řídí provoz semafory. Rekonstrukce silnice je rozdělena do několika etap.Policisté proto opakovaně žádají řidiče o trpělivost a toleranci. Někteří řidiči ve snaze, vyhnout se kolonám, totiž využívají okolní komunikace. Mnozí z nich však porušují předpisy, neboť si „zkracují“ jízdu po Labské cyklostezce, což však policisté netolerují. I když je plynulost dopravy a provoz ve zmíněných úsecích částečně omezen, prosíme řidiče o respektování dopravních předpisů a vzájemnou ohleduplnost. ​Od srpna probíhá kompletní rekonstrukce silnice III. třídy č. 29827 (ul. Úprkova) v Hradci Králové v úseku od křižovatky s ul. Na Drahách včetně až po ul. Kmochova (směr Malšova Lhota. Objízdné trasy na místě vyznačeny.

Náchodsko
Od března probíhá v Náchodě rekonstrukce vozovky i chodníků mezinárodní silnice I/33. Stavební práce by podle investora měly skončit letos na podzim. Aktualizované informace nejen pro řidiče najdete v ucelené podobě zde: http://www.prutahnachoda.cz/ 
Do konce září bude uzavřena silnice od Rtyně v Podkrkonoší do Zbečníku. Jedná se o kompletní rekonstrukci za úplné uzavírky s výjimkou křižovatky v Horním Kostelci, kde bude kyvadlový provoz řešen pomocí provizorní světelné signalizace. Dopravní komplikace také mohou řidiči očekávat kvůli opravě silnic mezi Bezděkovem n. M. a Machovem, práce zde začnou 3. července a trvat by podle dostupných informací měly do 4. prosince. Opravovat se bude i silnice v obci Pěkov, a to do 29. října.

Rychnovsko
V Rychnově nad Kněžnou je neprůjezdná do 15. září ulice Nádražní kvůli zajištění výstavby dopravního a přestupního terminálu.
Další úplná uzavírka čeká na řidiče v úseku Žďár nad Orlicí – Borohrádek a trvat by měla do 3. září. 

Jičínsko
V Nové Pace na mostě v ulici Krkonošská na silnici č. I/16 bude až do konce září fungovat mostní provizorium a provoz je řízen kyvadlově. .

Trutnovsko
Na průtahu silnice č. I/16 obcí Chotěvice je třeba počítat s částečnou uzavírkou do 10. listopadu. Po tomto datu budou stavbaři na silnici provádět až do konce listopadu dokončovací práce. Osobním automobilům je průjezd umožněn, provoz je řízen kyvadlově. Nákladní automobily nad 6 t musejí použít objízdnou trasu přes Hostinné a Rudník. Ve Dvoře Králové také  zůstává až do konce října uzavřen most Jana Palacha, komplikující oblíbenou trasu do ZOO.  V Kunčicích nad Labem musejí řidiči počítat s uzavírkou směrem na Vrchlabí, konkrétně příjezd ke Škodovce, až do 29. října. V obci Javorník – Rudník bude do poloviny září uzavřen most na silnici číslo I/14, na místě funguje mostní provizorium a doprava je řízena kyvadlově. 

Policisté se rovněž intenzivně věnují komunikacím v blízkosti zatížených úseků (objízdných tras), na kterých působí také preventivně. Dohlížejí a monitorují situaci zejména na průjezdu obcemi Skalička, Skalice (Hradecko), Vlkov, Rasošky, Josefov, Jaroměř a dále Heřmanice (Náchodsko), Žireč a také Hořenice, Choustníkovo Hradiště a Kocbeře (Trutnovsko). Rovněž působí a dohlížejí na úseky v okolí České Skalice ve směru na Červený Kostelec (Náchodsko).

mjr. Bc. Jan Čížkovský
31. 8. 2017; 13.40 hod.

vytisknout  e-mailem