Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyhlášení…..

……nejlepších policistů, zaměstnanců, činu a týmu roku 2012 krajských článků a nejlepších policistů územních odborů  

V nově zrekonstruovaném Slezském divadle v Opavě  v pondělí 11. března 2013 v podvečerních hodinách proběhlo slavnostní vyhlášení nejlepšíchopava_divadlo_DSC_9484_th[1].jpg policistů a zaměstnanců organizačních článků Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Krásné prostory historického divadla dodaly důstojnosti setkání vedení krajského ředitelství v čele s ředitelem plk. Mgr. Bc. Tomášem Tuhým s oceněnými policisty a zaměstnanci. Pozvání na slavnostní akt přijali také vzácní hosté z řad významných partnerů krajského ředitelství, mezi nimi první náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje JUDr. Josef Babka a Mgr. Blanka Besserová, ombudsmanka policistů a hasičů. Vzhledem k velikosti sálu mohli být přítomni nejen rodinní příslušníci vyznamenaných, ale také jejich kolegyně a kolegové. Před zraky více než tří set diváků převzali ocenění z rukou ředitele ti nejlepší z nejlepších z krajských organizačních článků napříč mnoha policejními odbornostmi a nejlepší pracovníci územních odborů a Městského ředitelství policie Ostrava.

slovo_reditele_IMG_6389_th[1].jpgZa mimořádné nasazení a výsledky své činnosti převzalo ocenění „Policista roku“ a „Zaměstnanec roku“ dvacet jedna policistek, policistů a občanských zaměstnankyň a zaměstnanců. Všichni, jak muži, tak ženy, prokázali nejen v loňském roce, ale po celou dobu služby nebo pracovního poměru, že jsou lidmi na svém místě. Své pracovní činnosti nevěnují pouze zákonem daný počet hodin denně. Navíc jí dávají svou invenci, fantazii a trpělivost. Při této slavností příležitosti získal jeden z policistů také medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje za dlouhodobé plnění úkolů nad rámec svých služebních a pracovních povinností.

policista_2012_nej_uo_a_mrp_th[1].jpgV kategorii „Příkladná praxe“ získali ocenění policisté zásahové jednotky a týmu vyjednávačů, kteří úspěšně zvládli situaci v základní škole v Havířově. Loni v květnu zde žena pobodala vychovatelku družiny a jako rukojmí si vzala sedmiletou dívku. Díky skvělé práci celého týmu byla holčička zachráněna.

Další kauza, která loni zasáhla nejen celý kraj, ale posléze také celou Českou republiku, byla intoxikace desítek lidí metylalkohol. K rozplétáním nesmírně složitého případu byla sestavena pracovní skupina METANOL. Vedoucí skupiny mjr. Marian Ulehla a jeho zástupce převzali z rukou pana ředitele ocenění „Tým roku“.

policista_2012_hromadne_foto_th[1].jpgRozhodnout, kdo nejvíce si zaslouží ocenění „Čin roku“ bylo nesmírně náročné. Policisté krajského ředitelství (mezi nimi dvě ženy) se podíleli na záchraně životů v Havířově, Karviné, Českém Těšíně a Ostravě-Zábřehu. Toto ocenění nakonec získali prap, Bc. Miroslav Plaček a pprap. Michal Hejtmánek, v té době oba sloužící na oddělení železniční policiepolicista_2012_medaile_albrecht_th[1].jpg. Zachránili ženu, která skočila z mostu do řeky Odry.

Teprve před třemi týdny do mnoha životů zasáhla tragická událost ve Frenštátu pod Radhoštěm. Mezi prvními, kteří přiběhli na pomoc obyvatelům panelového domu zlikvidovaného výbuchem byl kpt. Bc. Petr Albrecht, vrchní komisař územního odboru Nový Jičín. Jemu a paní starostce Frenštátu pod Radhoštěm Mgr. Zdeňce Leščišinové udělil ředitel plk. Tuhý medaili za výjimečné přičinění o dobré jméno Krajského ředitelství policie Moravskoslezkého kraje.

Nevšední atmosféru slavnostního večera podtrhlo vystoupení herců Slezského divadla. Klasická situační komedie Carla Goldoniho z roku 1745, spadající do žánru commedia delľarte, „Sluha dvou pánů“, pobavila také diváky v jednadvacátém století.

Doufáme, že se slavnostní program líbil všem zúčastněným a v příštím roce na shledanou.

por. Mgr. Daniela Vlčková
13.3.2013
 

vytisknout  e-mailem