Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhlášení veřejné sbírky

PLZEŇSKÝ KRAJ - Rozhodli jsme se pomoci a ve spolupráci s Křesťanskou policejní asociací vyhlásili veřejnou sbírku pro našeho kolegu, který je po úrazu upoután na lůžko. 

     V těchto dnech jsme se rozhodli uspořádat veřejnou sbírku pro našeho bývalého kolegu, policistu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jiřího Štrunce. Chtěli bychom tak vyjádřit svoji podporu a kolegialitu.  
     Mladý a nadějný policista Jiří Štrunc začal naplňovat služební přísahu v dubnu roku 2007. Po základní odborné přípravě rozšířil řady policistů na obvodním oddělení v Chrástu a následně na obvodním oddělení Plzeň 4. Jiří, jako výborný kolega, kamarád a zkušený policista vykonával svoji službu vždy svědomitě a zodpovědně. Bohužel došlo k události, kvůli které nemůže dále pokračovat v naplňování svého poslání.
     Na konci srpna letošního roku trávil náš 35letý kolega Jiří, milující otec a manžel, zaslouženou dovolenou v malé obci na Plzeňsku. Chvíle volna si užíval se svými nejbližšími až do okamžiku, kdy se při skoku do bazénu zranil tak nešťastně, že upadl do bezvědomí. I přes okamžitou pomoc příbuzných a následnou profesionální první pomoc, dosud zdravý a vitální muž a nadšený sportovec, ochrnul na celé tělo.
     V jediném okamžiku se tak změnily osudy desítky lidí a rodina našeho kolegy se nečekaně ocitla ve složité, psychicky a ekonomicky náročné životní situaci. Jiří je v současné době hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Plzni, kde čeká na umístění do rehabilitačního ústavu v Kladrubech u Prahy. Velkou oporou je pro něho jeho manželka a také osmiletá dcera Sofinka, se kterou do nedávna podnikal výlety na kole a zdolával horské ferraty. Další vývoj zdravotního stavu našeho kolegy nelze v tuto chvíli předpovídat, v každém případě bude jeho léčení dlouhodobé.
     Z těchto důvodů jsme se rozhodli pomoci a ve spolupráci s Křesťanskou policejní asociací vyhlásili veřejnou sbírku.

Pokud se i Vy rozhodnete našeho bývalého kolegu a jeho rodinu při zvládání nelehké životní situace finančně podpořit, můžete přispět na účet, který jsme na jejich podporu zřídili:

Číslo účtu: 309718619/0300
Variabilní symbol: 158

Sbírka je vyhlášena od 23. prosince 2022 do 28. února 2023.

Všem upřímně děkujeme za projevenou solidaritu a podporu.

nprap. Michaela Raindlová
27. prosince 2022

vytisknout  e-mailem