Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydírání

CHEBSKO – Muž mimo jiné i kradl a napadl osobu. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu Vydírání a přečinů Porušování domovní svobody, Krádež a Výtržnictví.

Muž měl v měsíci lednu v Mariánských Lázních vstoupit bez dovolení nájemkyně do bytu, kde se nacházel mimo jiných také jeho známý. Právě po něm měl požadovat zapůjčení finanční hotovosti. Když mu jeho známý žádné peníze nepůjčil, měl si vzít osmadvacetiletý muž peníze, které v tu dobu ležely odložené na stole. Poté z bytu okamžitě odešel pryč.

Ve druhém případě pak dne 7. března opět v Mariánských Lázních přišel ke své známé, kterou žádal, aby mu poskytla drogy. Když mu žena opakovaně odpověděla, že žádné drogy nemá, tak ji v tu chvíli měl začít vydírat a následně ji udeřit opakovaně pěstí do hlavy. Když ho poškozená od sebe odstrčila, tak měl muž vytáhnout teleskopický obušek a pokračovat ve vydírání.

Oba případy se podařilo díky skvělé práci objasnit policistům z Obvodního oddělení Mariánské Lázně. Vždy jim pomohla velmi dobrá místní a osobní znalost. Ve druhém případě byl navíc osmadvacetiletý muž zadržen hlídkou mariánskolázeňských policistů krátce po spáchání trestného činu.

Obviněný muž není pro policisty žádným nováčkem. Již v roce 2017 ho pro spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy poslal Okresní soud v Chebu do vazby, ze které byl propuštěn na základě složené kauce. Navíc byl v posledních třech letech odsouzen za přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody nepodmíněně.

V současné době je muž umístěn v policejní cele a v nejbližší době bude státnímu zástupci podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Bc. Michal Žáček
9. 3. 2018

vytisknout  e-mailem