Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydíral a vyhrožoval své bývalé družce

CHEBSKO – Soudce bude rozhodovat o uvalení vazby. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 39 letého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Vydírání a Nebezpečné vyhrožování.

Toho se měl obviněný muž dopustit od srpna do října tohoto roku, kdy buď osobně nebo prostřednictví sms zpráv vyhrožoval zabitím své bývalé družce. Toto jednání vyvrcholilo v polovině října v místě zaměstnání poškozené ženy, kde měl otevřít svojí brašnu, ve které měl mít nůž a s ním vyhrožovat zabitím své bývalé družce.

Na začátku října pak měl u domu, kde poškozená bydlí, při předávání společné dcery, opět vyhrožovat zabitím pokud nestáhne svůj návrh na svěření dcery do péče. Toto měl umocnit gesty přiložením prstů na spánek a naznačení střelby do hlavy.

Tímto jednáním vzbudil v poškozené důvodnou obavu o její život a zdraví. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Během dnešního dne soudce rozhodne o uvalení vazby. Prozatím si na rozhodnutí počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Zuzana Týřová
18. 10. 2017

vytisknout  e-mailem