Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vydávali se za pracovníky EU

a další události z Olomoucka  

Teprve včera oznámil na policii jednadevadesátiletý důchodce z Olomouce, že byl okraden v polovině ledna neznámými podvodníky. Muž a žena přišli dopoledne k němu do bytu a sdělili mu, že pracují pro Evropskou unii a nesou mu od EU příspěvek. Procházeli se přitom zcela bezostyšně po bytě, což se seniorovi nelíbilo a chtěl, aby byt ihned opustili. Návštěva však na jeho výzvu nereagovala a žena důchodce zabavila tím, že mu pokládala různé dotazy, týkající se jeho rodiny. Aby se nezvaných návštěvníků senior zbavil, tak jim nabídl tisícikorunu, pro kterou šel do sekretáře. Po jejich odchodu zjistil, že  mu v nestřeženém okamžiku ze sekretáře zmizelo 13 tisíc korun.

Vyhrožoval mladíkovi zbitím a odcizil mu telefon
Ve čtvrtek odpoledne přišel o mobilní telefon dvacetiletý mladík z Olomouce. Při jízdě autobusem MHD jej požádal spolucestující o zapůjčení telefonu, že si potřebuje zkontrolovat svoji SIM kartu. Když mladík odmítl, začal mu vyhrožovat násilím. Když pak společně vystoupili z autobusu, tak mladík z obavy, že pachatel výhrůžky uskuteční, vložil jeho SIM kartu do svého mobilního telefonu. Pachatel mladíkovi vytrhl telefon z ruky a ještě jednou mu začal vyhrožovat, že je zbije. Pak i s telefonem utekl. Policisté po podezřelém pátrají.

Muž skočil z balkónu
K tragické události došlo včera večer v Olomouci  na ulici U Cukrovaru. Krátce po 18.  hodině byl nalezen na zemi před domem mrtvý muž.  Šetřením na místě policisté zjistili, že devětapadesátiletý muž skočil  z balkónu chodby domu v mezipatře mezi 7. a 8. podlažím Přivolaný lékař  konstatoval smrt v důsledku pádu z výšky, známky cizího zavinění při ohledáním nebyly zjištěny. Byla nařízena piva zemřelého.

Falešná stokoruna
Včera zjistila pracovnice školní kantýny ve Šternberku, že jí někdo během dne zaplatil pravděpodobně padělanou stokorunovou bankovkou.  Když žena přepočítávala tržbu, tak si všimla, že na bankovce chybějí ochranné prvky. Bankovku kriminalisté zajistili a bude odeslána k expertíze.

Krádež automobilu BMW
V noci na včerejšek odcizil neznámý pachatel motorové vozidlo BMW zaparkované v Uničově na ulici gen. Svobody. Hodnotu odcizeného automobilu majitel vyčíslil na 100 tisíc korun.


por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem