Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydávala se za sociální pracovnici a okrádala přitom seniora

SOKOLOVSKO – Dvojici hrozí až tříleté vězení. 

Policisté z obvodního oddělení Rotava sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody čtyřiatřicetiletému muži a osmatřicetileté ženě ze Sokolovska.

Od konce ledna do poloviny února letošního roku měla žena pod smyšlenou legendou, že je sociální pracovnice, pravidelně navštěvovat devětašedesátiletého muže v jeho bytě na Rotavě. V několika případech jí měl doprovázet právě čtyřiatřicetiletý muž. Senior tomu, že je žena sociální pracovnice uvěřil, a do bytové jednotky jí vždy sám pouštěl.

Během těchto návštěv měla dvojice muži nejdříve odcizit finanční hotovost, kterou měl uloženou ve svém oblečení a následně také klíč od osobního automobilu značky Škoda. Dvojice se poté pokusila vozidlo prodat, ale nakonec neúspěšně.

O několik týdnů později měla žena opět navštívit devětašedesátiletého muže, který jí do bytu pustil i přesto, že předtím již její jednání oznámil na policii, ale nechtěl být v bytě sám a věřil, že mu tentokrát už nic neodcizí. Jenže i v tomto případě měla žena během své návštěvy odcizit finanční prostředky a z bytu utéct. Po několika minutách se do bytové jednotky vrátila a část odcizených peněz dala muži zpět.

Tímto svým jednáním měla dvojice muži způsobit škodu přibližně 60 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí oběma trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
22. 5. 2024

vytisknout  e-mailem