Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vydával se za revizora elektroinstalace

NÁCHODSKO – Seniorku okradl o 13.000 korun. 

Lidská hyena, která okradla seniorku o úspory, řádila ve středu 22. 2. 2017 mezi rodinnými domky v České Skalici. Muž se vydával za revizora elektroinstalace, 78leté obyvatelce rodinného domku namluvil, že přišel na kontrolu elektrických zásuvek. Dotazem se ujistil, že je seniorka v domku sama. Pak si nechal od staré paní ukazovat po domě zásuvky a zároveň jí sdělil, že revize bude stát 1.500 korun. Přitom vysledoval, kam si žena šla pro peníze. Následně jí nařídil, aby v jiné místnosti otáčela jím přineseným předmětem, vydávaným za měřidlo, a mezitím jí sebral všechny peníze. No, a nakonec ještě zinkasoval dvě tisícovky a ani nevrátil nazpět. Potvrzení i revizní zprávu slíbil přinést následující týden. Seniorka sice ihned po jeho odchodu pojala podezření, že ji okradl, a okamžitě volala policii, ale po chlapíkovi se zatím slehla zem.

Podle popisu se jednalo o přibližně 50letého muže, přibližně 175 cm velkého, slušně vypadajícího, ve světlé bundě a kalhotách. Po odchodu z domku prý zamířil směrem k nádraží, policejní hlídka však už nikoho podobného ani u nádraží ani v jiných ulicích neobjevila.

Na obranu proti takovým podvodníkům a zlodějům právě letos policisté spustili projekt „Víš kdo je za dveřmi“, který má seniorům znovu a znovu připomínat zásady bezpečného chování. Jednou z nich je také ta, aby se snažili ověřit pravdivost tvrzení neznámých lidí za dveřmi. Například žádostí o služební nebo jiný průkaz, opravňující osobu k výkonu činnosti, kterou proklamuje.

Další podrobnosti o projektu „Víš, kdo je za dveřmi?“ najdete zde.

 

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 2. 2017 v 15:30

vytisknout  e-mailem