Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vydával se za léčitele a ženám vsugeroval, že mají nádor - Aktualita 27.1.2012

Policisté z oddělení obecné kriminality Krajského ředitelství dopadli muže, který se vydával za léčitele. 

Třiačtyřicetiletý muž se minimálně od poloviny roku seznamoval přes sociální sítě s různými ženami a většinou velmi vážně nemocnými. Posléze si s nimi domluvil schůzku, na které již od počátku poukázal na to, že je léčitel. Díky velmi suverénnímu a věrohodnému vystupování dokázal minimálně tři ženy přesvědčit k „léčbě“. Při každé dohodnuté schůzce požadoval za svou práci finanční odměnu v řádech desítek tisíc korun, kterou tvrdil, že předá na charitu. Ženám sliboval zlepšení zdravotního stavu a úplné vyléčení nádorů. V jednom případě dokonce vsugeroval naprosto zdravé devětadvacetileté dívce, že ji skrz oči vidí do hlavy, kde má nádor. Ta přistoupila na léčbu sebe a biologických členů své rodiny. Během dvou měsíců mu předala více než dvě stě tisíc korun. Dívku vzhledem k obavám o svůj zdravotní stav uvedl do takového stavu psychické bezbrannosti a závislosti, ve kterém nebyla schopna klást odpor. Dokonce ji vyhrožoval, jestliže nebude plnit jeho pokyny, rozhýbá jí nádor v těle a do druhého dne zemře. V důsledku této bezradnosti dívku opakovaně donutil na různých hotelech k souloži a to jako náhradu za údajnou léčbu, jelikož již neměla žádné peníze. Na předchozí léčbu si dokonce již peníze vypůjčila.
Na sociálních sítích po celou dobu vystupoval pod různými přezdívkami například robinson12345, atheny07, robertino99 a jiné. S ženami se scházel většinou u metra Hračanská, Roztyly, Chodov, Černý Most ve velkých obchodních centrech, ale i mimo Prahu.  Kriminalisté muže, který tímto způsobem vylákal od žen více než šest set tisíc korun, obvinili z trestného činu znásilnění, obchodování s lidmi a podvodu, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce deseti let. Třiačtyřicetiletý muž se nyní nachází ve vazební věznici.
 
Kriminalisté by tímto chtěli vyzvat všechny další poškozené, kteří se stali obětí tohoto podvodníka, nebo ty, které se snažil pouze přesvědčit, aby volali na linku 158.
 
 
 
 
Doplnění - Aktualita 27.1.2012
 
Díky zveřejnění informací o podvodném léčiteli ve všech médiích se kriminalistům přihlásilo dalších několik žen, které se setkaly s tímto mužem. Podle prvotních informací ze čtyř dalších žen vylákal přibližně šest set tisíc korun a z jedné se pokusil vylákat tři sta tisíc korun.
 
I přesto kriminalisté prosí další ženy a muže nebo ty, ze kterých se pokusil vylákat peníze, aby volali na linku 158.
 
 
 
nprap. Eva Kropáčová      17.1.2012
 
                                 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem