Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výbuch rodinného domu v Kladně - dodatek

KLADENSKO - Na místě výbuchu se provádí nadále šetření.  

Kladenští kriminalisté v současné době nadále prošetřují ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů šetření v případu výbuchu rodinného domu v Kladně.

V těchto dnech probíhá v rámci vyšetřování ohledání místa činu, provádí se znalecké posudky a expertízy.

Případ je nadále prošetřován jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

 

nprap. Jana Šteinerová   

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

25. října 2016

 

Dne 12. října 2016 krátce po půl dvanácté byl oznámen výbuch rodinného domu v Kladně v ulici 5. května.. Následkem tohoto výbuchu došlo ke kompletní demolici domu a k značnému poškození dvou sousedících domů. Po výbuchu se před zborceným domem nacházel muž, který utrpěl středně těžká zranění a byl transportován posádkou rychlé záchranné služby do jedné z pražských nemocnic.

Na základě oznámení se na místo výbuchu okamžitě sjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté zajistili prostor okolo poškozeného domu a ve spolupráci se strážníky Městské policie Kladno uzavřeli přilehlé ulice a pozemní komunikace v okolí, kde byl po celou dobu policejní dohled. Několik hasičských jednotek až do brzkých ranních hodin vykonávalo vyprošťovací a záchranářské práce. Do záchranářských akcí byli nasazeni i speciálně vycvičení psi z Prahy.

Od  prvopočátku vyšetřování a provádění záchranářské činnosti nebylo možno vyloučit, že pod troskami sesunutého domu se mohou nacházet i další osoby.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že v době výbuchu se v domě pravděpodobně nacházela ještě jedna osoba.

Za necelé tři hodiny se podařilo hasičům ze sutin domu zachránit malého psa. V brzkých ranních hodinách byla ve sklepních prostorech pod sutinami domu nalezena osoba, která již nejevila známky života.

Od dnešního rána 13. října 2016 policisté provádí na místě činu vyšetřovací úkony a zabezpečení okolí přilehlého poškozeného domu. Co bylo příčinou výbuchu je v současné době předmětem šetření.

Policie nyní případ prošetřuje jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. října 2016

vytisknout  e-mailem