Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyboural se před policejní hlídkou

LIBERECKO – Mladík řídil i přesto, že měl platný zákaz řízení motorových vozidel. 

V neděli 12. listopadu, kolem půl šesté ráno, prováděli policisté běžnou kontrolní činnost v souvislosti s dodržováním bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Policejní hlídka právě směřovala po hlavní komunikaci spojující Liberec s Chrastavou, přičemž před služebním vozidlem jel stejným směrem také 26letý mladý muž se svým vozem Ford.
 

Monotónní jízdu policistům okořenil nevšední zážitek. Na rovném úseku silnice nezvládl řidič Fordu zčistajasna řízení a vyjel mimo komunikaci, kdy naboural do středových svodidel. Policisté okamžitě zareagovali a přispěchali k havarovanému vozidlu a posádce uvnitř. Jakmile policejní hlídka zjistila, že osoby přepravované uvnitř Fordu jsou v pořádku a bez zranění, přistoupila ke kontrole řidiče. Vyzvali jej k předložení dokladů potřebných pro řízení vozidla a jen tak mimochodem uvedl, že řidičský průkaz nemá. Došlo i na dechovou zkoušku. Přístroj při opakovaných měřeních vykazoval hodnoty ke dvěma promile. Následnou kontrolou havarovaného vozidla došli policisté k dalšímu zjištění, tedy že vůz nemá platnou technickou kontrolu.
 

Mladého muže si převezli policisté na služebnu k dalším úkonům, v rámci nichž záhy zjistili další zajímavost. 26letý řidič měl platnou blokaci všech skupin řidičského oprávnění a platný zákaz řízení motorových vozidel.

Mladík strávil noc v policejní cele a následujícího dne mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.

 

15. 11. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem