Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vybíral peníze na plastová okna,

okna však nedodal a peníze se nechal. 

 Pro podezření ze spáchání hned několika trestných činů ke podezřelý devětadvacetiletý muž z Prostějova. Ten v minulého roku uzavřel s několika osobami smlouvy o dílo na dodávku, montáž a zednické zapracování plastových oken a vybral zálohy ve výši téměř 186.000 Kč. Smluvená díla však nikdy neprovedl a peníze i přes urgence nevrátil.

Několik smluv na výrobu a montáž plastových oken uzavřel i jako zaměstnanec opravárensko výrobního družstva z Kroměříže. Ačkoliv k tomu nebyl vedením družstva pověřen, vybíral od zákazníků finanční zálohy a doplatky zakázek, které však družstvu neodvedl a ponechal si je pro svou potřebu. Celkově tak družstvu způsobil škodu ve výši téměř 504.000 Kč.

Muž je také podezřelý z toho, že uzavřel se společností poskytující úvěry smlouvu o úvěru a při tom v žádosti o úvěr uvedl nepravdivé údaje o výši svého měsíčního příjmu. Nyní je trestně stíhán pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu, úvěrového podvodu a zpronevěry.

Kromě toho je ale stíhán i pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru a pro neoprávněné držení platební karty. Své bývalé družce bránil ve vstupu do společného bytu a také si pomocí její platební karty neoprávněně zjišťoval zůstatek na účtu.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

por. Bc. Malenovská

vytisknout  e-mailem