Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vybavení hlídek dopravní policie

Žadatel se domáhal následujících informací: 

„1) Jaký je počet mobilních policejních dopravních hlídek (počet automobilů, motorek, kol apod.) v ČR ke dni 1. 6. 2017, anebo pokud tato informace není k dispozici, jaký je plánovaný počet těchto hlídek pro rok 2017

2) Jaké je minimální počítačové/mobilní technické vybavení policejních mobilních dopravních hlídek (automobilu, motorky, kola apod.)?

3) Jaký počet těchto hlídek má technický online přístup (přes počítač, telefon, tablet či podobné zařízení) do registru vozidel, osob a řidičů?

4) a) Jaký počet těchto hlídek má přístup do registru vozidel, osob a řidičů pouze prostřednictvím vysílačky (či obdobného zařízení) a jiného pracovníka policie?

     b) Pokud takové hlídky existují, v jakém časovém období je plánováno jejich dovybavení k online přístupu k registrům vozidel, řidičů a osob?

5) a) Jaké je minimální počítačové/mobilní technické vybavení pěších policejních hlídek?

    b) Jaký počet těchto hlídek má technický online přístup (přes počítač, telefon, tablet či podobné zařízení) do registru vozidel, osob a řidičů?“

Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

Ad 1) Dne 1. června 2017 vykonávalo službu celkem 506 mobilních hlídek služby dopravní policie.

Ad 2) Každá mobilní hlídka služby dopravní policie je při výkonu služby vybavena radiostanicí a zpravidla také smartphonem nebo tabletem. Hlídky výjezdové služby dopravních nehod navíc disponují notebookem a tiskárnou.

Ad 3) Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď, neboť počet mobilních hlídek služby dopravní policie vybavených zařízením umožňujícím online komunikaci s registrem vozidel, registrem řidičů nebo registrem osob je proměnný v čase podle konkrétních potřeb výkonu služby. Policie České republiky disponuje celkem 5 863 koncovými zařízeními (mobilní telefony a tablety) a 2 318 soupravami do vozidel, jež umožňují takovou komunikaci.

Ad 4) a) Všechny mobilní hlídky služby dopravní policie mají přístup do registru vozidel, registru řidičů nebo registru osob prostřednictvím integrovaného operačního střediska.

           b) Podle § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb. se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na budoucí rozhodnutí.

Ad 5) a) Každá pěší hlídka služby dopravní policie je při výkonu služby vybavena radiostanicí a zpravidla také smartphonem nebo tabletem.

            b) Viz odpověď ad 3).                                                                                                                    

PhDr. Jiří Vokuš, 19. října 2017

vytisknout  e-mailem