Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vstoupil do restaurace se střelnou zbraní

CHEBSKO – S tou začal manipulovat. 

Aktualizace:

Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů výtržnictví a násili proti úřední osobě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Policejní komisař v nejbližší době podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obviněný muž se měl ve středu 27. března letošního roku krátce po čtrnácté hodině pohybovat v ulicích města Chebu, přičemž měl kolemjdoucím osobám se střelnou zbraní v ruce vyhrožovat fyzickým napadením. Poté měl dojít k jednomu z restauračních zařízení v centru města Chebu, do kterého vstoupil. Po příchodu k baru měl oslovit obsluhu provozovny s tím, že mu dluží finanční prostředky. Následně měl před hosty vytáhnout nabitou střelnou zbraň, se kterou začal manipulovat. Po chvíli si měl zbraň opět uschovat. Po krátkém rozhovoru s obsluhou měl odejít do samostatného salonku, kde zbraň odložil na stůl. Po příjezdu policistů na místo měl zbraň odložit na podlahu. Následně byl policisty na místě zadržen. Poté se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,3 promile. Při eskortě na obvodní oddělení policie se pokusil několikrát fyzicky napadnout zasahující policisty.

Případem se nadále zabývají chebští kriminalisté, kteří v nejbližších hodinách jednačtyřicetiletého muže obviní.

nprap. Jan Bílek
28.3.2024

vytisknout  e-mailem