Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Všímejme si sprejerů

NÁCHODSKO – Příště může být počmáraný i náš vůz nebo zeď 

Trable se sprejery mají občané a firmy v Jaroměři. Od března letošního roku v nejméně sedmi případech se jakýsi neznámý umělec chopil barev ve spreji  a načmáral obrázky a nápisy na nejrůznější objekty po městě. Způsobené škody na majetku se pohybují v tisícových až desetitisícových částkách.

 

Jaroměř sprejerstvíJaroměř sprejerství/Foto Policie ČR

Nejčastějším terčem vandalských útoků se staly vlakové soupravy a zdi veřejných objektů. Čtyřikrát někdo postříkal vagóny a vlak, k tomu jednou i zeď vlakové zastávky. Vandal neušetřil ani hřbitovní zeď hřbitova v Semonicích, kterou „oblažil“ vulgárními nápisy a obrázky se satanistickou tématikou. Posledním terčem se stalo dokonce osobní auto.

 

Ve středu 26. 7. 2016 ráno na obvodní oddělení nahlásila sprejeský čin majitelka osobního automobilu Škoda Octávia, která si přes noc zaparkovala svůj vůz nedaleko jaroměřského nádraží. Když do auta chtěla ráno nasednout a odjet, zjistila, že má špinavé přední sklo. Její snaha špínu otřít se ale nesetkala s úspěchem, mladá žena posléze zjistila, že na skle není prach ani hlína, ale zaschlá barva. Při obejití auta majitelka navíc přišla na to, že si někdo udělal plátno i z boku auta na straně spolujezdce, kam nastříkal šedé pruhy. Škodu na počmáraném automobilu vyčíslila na 10.000 korun. Policisté po příjezdu místo pečlivě ohledali a zajistili stopy. Také vyhodnocují, zda není výtečník, či výtečníci, zachycen na některé z městských kamer.

Policisté předpokládají, že všechny případy spolu zřejmě nesouvisí, po městě pravděpodobně řádí dva i více škodičů na majetcích druhých. Občany města policisté žádají, aby si více všímali osob s podezřelými „uměleckými sklony“ a případné poznatky nahlásili na místní obvodní oddělení nebo na linku 158.

por. Mgr. Eva Prachařová
25. 7. 2016 v 15.30

Odkazy do noveho okna

Jaroměř sprejerství

březen-červenec 2016 

Detailní náhled

Jaroměř sprejerství

březen-červenec 2016 

Detailní náhled

Jaroměř sprejerství

březen-červenec 2016 

Detailní náhled

Jaroměř sprejerství

březen-červenec 2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem